tisdag 20 januari 2009

Besök i Luleå

Igår var jag på besök i Luleå tillsammans emd min politiska sekreterare Maria. Först besökte vi Luleå Airport och fick höra om allt spännande som är på gång där. Det de jobbar allra mest nu är det fraktflyg med norsk lax till Asien som börjar gå igågn idag tisdag 20 januari. Mycket spännande för flygplatsen och regionen runt omkrin. Finns störa möjligheter att denna verksamhet kan utvecklas och även till spinn-off effekter.
Efter lunch träffade vi Pro Development Ab som är ett företag som nu på allvar startat sin verksamhet inom teknisk verksamthetsutvevkling och expertstörd. Bl.a arbetar de med olika utvecklingsprojekt, te.x. etableringen av Sveriges Bygguniversitet. De är också specielister inom områdena stål- och betongbyggnad, alla med en bakgrund inom den akademiska världen. Företaget ser sig som ett alternativ som finns mellan universitet/högskola och de tekniska konsultföretagen.

Eftermiddagen avslutades med ett besök och rundvandring på det relativt nya kulturens hus i Luleå. Mycket fint och något som Luleborna verkar mycket stolta över.
Under hela dagen hade vi med oss tre lokala moderatkollegor (Frank, Mattias och Anders). Kvällen avslutades tillsammans med Luleåmoderaterna där jag berättade om Alliansregeringens infrastruktursatsningar. Det blev en lång dag och kväll, men väldigt intressant och trevlig.
Här följer några bilder från besöket. Notera gärna den fina isskulpturen i from av en utter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar