söndag 5 april 2009

Nu går vi om

I helgen har resultatet av två väljarundersökningar redovisats. Alliansen leder nu över oppositionen och Moderaterna är största parti. Socialdemokraterna gör ett ordentligt ras. Själva skyller (S) raset till stora delar på historien med Wanja Lundby-Wedin och AMF. Visst är det troligtvis så att hela den affären har påverkat opinionssiffrorna. Men jag tror att Socialdemokraterna gör det allt för enkelt för sig genom att utropa LO och AMF som skulden till allt ont.

Alliansen står starkt även i kristider, vi tar ansvar för ekonomin och vi jobbar för medborgarna. Socialdemokraterna ägnar sig själva åt än det ena, än det andra utspelet och utlovar satsningar åt alla håll och kanter. Men så mycket konkret är det inte och framför allt inte några finansierade förslag. Skulle de börja redovisa hur förslagen ska finansieras blir det snart klart för hela svenska folket att (S) kommer leda in oss i en gigantisk skattechock. (S) börjar bli allt mer desperata.

På SvDs Brännpunkt i lördags presenterar Mona Sahlin och Leif Pagrotsky (S) syn på kulturen och vad de vill göra. Men blev någon egentligen riktigt klok på det debattinlägget. Ja förutom då att (S) nu vill göra kulturen till en valfråga 2010. Inget ont om kultur – men är det Socialdemokraternas valfråga 2010? Allt är väl egentligen en valfråga, men vissa saker tenderar att komma mer i fokus än andra. Så i dessa kristider lyfter Socialdemokraterna fram kulturen som 2010 års valfråga – eller hur ska nu utspelets uppfattas. Vad hände med finanskrisen och lågkonjunkturen kan man ju fråga sig.

Socialdemokraterna har också börjat prata om skattehöjningar för ”rika”. Nyss ondgjorde sig (S) över jobbskatteavdraget som de hävdade gick till höginkomsttagare. Lite jobbigt då att de menade att en person som tjänar 19 000 kr per månad då skulle räknas som höginkomsttagare. Jag tror att en undersköterska känner sig rätt lurad av Socialdemokraterna om de får komma till makten och avskaffa jobbskatteavdraget. Bli i så fall spännande att se hur de ska förklara för en undersköterska att hon eller han måste betala flera hundra, ja tusen, kronor mer i månaden. Så det är väl därför som (S) börjat använda sig av uttrycket ”rika” istället. Snacka om att (S) är pådrivande i arbetet med att skapa olika klasser i samhället. Alla människor är lika mycket värda och har samma rättigheter och skyldigheter. Men hur ska vi få människor att utbilda sig, arbeta hårdare, starta företag, ta mer ansvar m.m. om man ska straffbeskattas för det? Vi måste sluta upp med jantebeteendet i Sverige. Det måste löna sig att arbeta och de som jobbar lite mer och hårdare måste självklart kunna känna att det lönar sig. Varför anstränga sig om man ändå inte får mer än någon annan som inte gör något? Nu pratar jag om helt vanliga människor, inte några börs-vd:ar eller så.

Här finns lite länkar: Expressen, Expressen, Expressen, DN, SvD, SvD, Aftonbladet, Dick Erixon, Leif Gripestam m.fl.

1 kommentar:

  1. Det verkar så, ja, men nog är det mest på oppositionens svaghet.

    Bara medlemmarna kan avsätta mig, säjer onkel Wanja, megabopp Ceaucescu själv, Moderata Samlingspartiet överlägset bästa agitpropagent.

    Förlåt, men det kan de faktiskt INTE. Fråga medlemmarna, om ni inte tror mig.

    Däremot: de kan själva "avgå".

    Massflykt ur LO!

    Enda vägen ur förnedringens orättskrater.

    - Peter Ingestad, Solna

    SvaraRadera