tisdag 7 april 2009

BB och AF

Gårdagen innehöll bl.a. två verksamhetsbesök tillsammans med några riksdagskollegor. Denna gång var det Danderyd och Täby som besöktes.

Först gjorde vi ett studiebesök på BB-Stockholm som finns vid Danderyds sjukhus. Vi fick bl.a. träffa Gudrun Abascal som är chefsbarnmosrka tillilka en välkänd person i kretsen kring dem som fått eller snart ska få barn. Finns det någon som inte läst hennes bok Att föda inför en förlossning? Mycket intressant att få höra och se deras verksamhet. En och annan liten nyfödd bebis kunde vi se på avstånd. Företaget är inriktat mot dem sam har sk. normala graviditeter och beräknade normala förlossningar. On nu något egentligen kan kallas för normalt vill säga. Alla har väl sin egen förlossningshistoria att berätta. BB- stockholm har många utvecklingsplaner och om jag får gissa så kommer de nog i framtiden att även ta hand om komplicerade förlossningar.

Därefter åkte vi till Täby och besökte Arbetsförmedlingen. Täbykontoret ansvarar även för Danderyd och Vallentuna. Jag har ju tidigare beslökt AF i Järfälla. Jag tycker att det är mycket viktigt att vara ute och studera hur AF:s arbete ser ut i verkligheten. Det finns väl en hel del fördomar bland folk om vad de egentligen håller på med på arbetsförmedlningen. Vi fick veta att det är väldigt låg arbetslöshet i de tre kommunerna, drygt 1.3 - 1,4 % är siffrorna. Självfallet märker de av finanskrisen, men sett till de tre kommunerna är det klart bättre än i övriga landet. Vi fick en hel del bra medskick som vi nu tar med oss och funderar vidare på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar