fredag 26 mars 2010

Viktigt beslut för ett levande Sverige

På gårdagens möte med trafikutskottet tog vi i Alliansen ett viktigt beslut för att hela Sverige ska leva. Trafikutskottet föreslår nu att Riksdagen ger ett tillkännagivande till regeringen att se över konsekvenserna av pumplagen för att förhindra att de minsta bensinstationerna på glesbygden tvingas stänga. När detta görs bör även en översyn av de tidsbegränsade dispenserna ske.

2005 infördes pumplagen för att tvinga fram alternativa bränslen på alla stationer, men i praktiken så innebar det beslutet att man politiskt styrde mot ett visst bränsle. Tanken med pumplagen var som sagt att öka tillgängligheten för förnybara bränslen, men det är oacceptabelt om mindre tankställen tvingas till nedläggning på grund av lagen. Rent miljömässigt är detta också dåligt, det är inte miljövänligt att tvingas åka längre sträckor för att tanka bilen.

Vi uppdrar alltså till regeringen att se över konsekvenserna av pumplagen och återkomma till Riksdagen med förslag på hur vi får rättvisa konkurrensvillkor men också samtidigt ser till att glesbygden inte blir utan viktigt service. På många ställen utgör bensinstationen det enda servicestället där många olika funktioner är samlade. Läggs då bensinstationen ned riskeras även annan service som är viktigt för medborgare såväl som företagare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar