tisdag 4 maj 2010

Baksmälla

Dråpslag mot storstadsregionerna, dråpslag mot glesbygd, ja alla drabbas av baksmälla om vänsterkartellen får bestämma. Deras budgetalternativ är inget annat en kraftig tillbakagång till bidragssamhälle istället för jobbsamhälle. Vänsterröran har helt missat att fler som jobbar och ju mer det lönar sig att jobba desto mer resurser får vi till att också hjälpa de som har det svårast. Incitamenten till att utbilda sig och jobba mer än nödvändigt försvinner helt med vänsterns politik och förslag.

Men det mest skrämmande av allt är det som de inte presenterar, nämligen detaljerna för hur alla bidrag ska finansieras. Höjd inkomstskatt, återinförd förmögenhetsskatt, återinförd fastighetsskatt, ökade kostnader för transporter (t.ex. kilometerskatt), nedskärningar inom försvaret … men alltså inga detaljer. Så det är bäst att utgå ifrån att detta kommer att drabba alla, allt från vanligt folk till rika – bl.a. så tycker de röda att alla fastigheter i storstadsområdena är lyxfastigheter – Vänstern vill införa fastighetsskatt för villor med taxeringsvärde på 2 miljoner eller mer.

Nu har vänsterkartellen presenterat sitt budgetalternativ, nu undrar många med mig hur de tänkt sig att laguppställningens ska se ut – blir det Lars Ohly som finansminister. Eller var tänker de placera kommunisterna i deras regeringsalternativ?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar