tisdag 26 januari 2010

Gotland och Slussen

Två saker som har diksuterats under lång tid utan att ha fått en lösning är det sk gotlandstillägget och en lösning för Slussen i Stockholm. Men nu börjar det hända grejer.

Näringsdepartementet arrangerade i förra veckan ett samråd på Gotland för att diskutera och få till en långsiktigt hållbar lösning på transporterna mellan Gotland och fastlandet. Bra att det blir ett ordentligt tag i denna fråga, men info finns att läsa här. Tänk så mycket bättre allt blir när alla inser vikten av att ta sitt ansvar.

Slussen har ju varit med ett tag och har under allt för många år varit "helt ur skick". Eftersom jag jobbar (fast just nu är tjänstledig) på Trafikkontoret i Stockholms stad så vet jag, tyvärr, allt för väl hur mycket pengar som Slussen kostar varje år i reparationer för att hålla trafikplatsen i åtminstone något så när användbart skick. En lösning och ställningstagande om hur nya Slussen ska bli har tagit alldeles för lång tid. Desto bättre då att äntligen så pågår plansamrådsutställning - den pågår till 29 mars, mer info finns här. Det ska bli spännande att gå dit och kolla hur det är tänkt att bli i framtiden.

1 kommentar:

  1. Vad hander pa ostra sidan om Stockholm? Blir det nagon lank fran Nacka via Djurgarden upp till Roslagstull (eller daromkring)?

    SvaraRadera