tisdag 12 oktober 2010

Bänk 283, trafikutskottet och ny infrastrukturminister

Har flyttat ett steg i kammaren sedan förra gången mandatperioden. Satt då i bänk 282 och nu den här mandatperioden blir det bänk 283.

Blev idag också invald som ledamot i Trafikutskottet. Tjoho - det känns bra. Det var precis det som jag önskade mig. Ska bli roligt att gå fortsätta med trafikfrågorna i Riksdagen.

Sen har vi fått en ny infrastruktutminister - Catharina Elmsäter Svärd - partikollega som varit finanslandstingsråd i Stockholms län. Hon såg till att Alliansen och Moderaterna i landstinget blev omvalda för att styra länet ytterligare en mandatperiod. Det är en bedrift, av tradition brukar majoriteterna växla varje val. Vi kommer att sakna Catharina i landstinget. Men jag tror att hon blir väldigt bra som vår nya infrastrukturminister. Förra mandatperioden gjorde vi i Alliansens massor inom infrastrukturområdet, men mer finns att göra. Inte minsta börjar det snart bli vinter och det måste säkras redan nu att alla ansvariga jobbar på alla fronter så att vi inte får en lika kaotiskt tågvinter som förra året. Att det kommer att snöa och bli kallt kan vi förutsätta ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar