torsdag 12 mars 2009

SJ hjärta SAS

I alla fall när det gäller ett samarbete kring resor med tåg och flyg och årskort enligt en artikel i DN idag. De två bolagens nya projekt ska sätta resenärens hela resa i fokus. Olika kombinationsmöjligheter ska finnas vid köp av årskort så att resan kan optimeras utifrån enskilda resenärers behov. SJ och SAS säger också att de kommer att garantera hela resan.

Jag tycker att det hela låter väldigt intressant. För mig är det viktigt att utgå ifrån ett resenärsperspektiv och att se till hela resan. Förutsättningarna för ökad servicenivå och större reseutbud ser jag som goda. Möjligheterna till att förbättra kollektivtrafikresandet till och från Arlanda borde också öka. Något som är väldigt viktigt med tanke på att hälften av flygplatsens utsläpp inte kommer från flygtrafiken utan från marktransporterna.

Idag är det vanligt på många håll i landet med samarbete mellan olika länstrafikhuvudmän så att det är möjligt att på ett smidigt sätt pendla mellan länen utan att behöva köpa flera olika månads/årskort. Bra att flyget också lyfts in i samarbete med andra trafikslag.

SJ har inte haft det helt lätt under senaste tiden med alla tågförseningar och alla turer kring det. Vi står förhoppningsvis inför en omdaning av persontrafiken på järnväg med en avreglerad marknad. SJ måste då börja arbeta mer serviceinriktat och med mer resenärsperspektiv – att ta resenärer för givet kommer inte att gälla i framtiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar