tisdag 31 mars 2009

Besök på arbetsförmedlingen i Järfälla


I fredags var jag och Eva Hellroth (politisk sekreterare i Järfälla) och besökte arbetsförmedlingen i Järfälla. Syftet med besöket var dels att få mer information om arbetsförmedlingens arbete, dels diskutera hur de ser på sin situation och hur/om den har ändrats med anledning av krisen. Helt enkelt känna pulsen på arbetsförmedlingen och lyssna in deras erfarenheter och synpunkter.

Besöket var mycket uppskattat från båda sidor och vi hade ett långt och bra samtal. Vi fick möjlighet att diskutera med flera personer som arbetar med olika delar av arbetsförmedlingens funktioner. Väldigt intressant att få höra om hur de nu börjar komma igång med coachingarbetet på allvar. De var också tydliga med att det gäller att inte tappa fokus på huvuduppdraget nu under dessa varsel och kristider – nämligen att arbeta för att de som står längst ifrån arbetsmarknaden. Det finns risk för att fokus bara blir på dem som är varslade. Även om det är oerhört hårt för en som blivit varslad, så finns det ändå större förutsättningar för en varslad person att få ett nytt arbete jämfört med någon som stått utanför arbetsmarknaden under lång tid.

Under besöket diskuterade vi också unga arbetslösa och deras situation samt fick med oss en hel del bra synpunkter att jobba vidare med likaså när det gäller arbetsförmedlingens arbete med de som varit sjukskrivna under en längre tid men som nu ska tillbaka till arbetslivet.

Sammanfattningsvis var detta ett mycket bra besök och trots dessa kristider fick jag en känsla av att man var väldigt stolt med sitt arbete på arbetsförmedlingen och att deras uppdrag var just att förmedla arbete.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar