måndag 1 december 2008

Helenelundsskolan

Idag har jag och mina riksdagskollegor Anna Kinberg Batra, Mats Gerdau och Hillevi Engström besökt Helenelundsskolan i Sollentuna. Med på besöket var också Maria Arctaedius och Kristina Hulting.

Först besökte vi klass 4A. Klassen har tidigare under hösten pratat om lagar och regler och hur det fungerar i vårt samhälle. Vi riksdagsledamöter berättade om hur vårt arbete ser ut och hur det fungerar att stifta lagar. Eleverna berättade att så fungerar det ju hos dem också fast istället för riksdag har de klassråd och elevråd. Det var många bra frågor och ett väldigt uppskattat besök från alla parter.

Därefter träffade vi rektorn och några till ur personalen. De berättade om skolans anti-mobbningsarbete och hur de arbetar med en forskningsbaserad metod. Anti-mobbning arbete är verkligen intressant och otroligt viktigt att det sker på rätt sätt med metoder och program som har dokumenterad effekt. Annars finns stora risker att arbetet istället ger helt motsatt effekt. Den här frågan engagerar mig mycket och jag har också motionerat i ämnet under den allmänna motionstiden tidigare i höstas. Motionen hittar du här. Sedan diskuterade vi skolan mer allmänt och personalen konstaterade att dagens föräldrar ställer större krav på skolan idag än vad man gjorde förr. Men många ställer ibland krav som inte är det som är skolans uppgift att sköta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar