söndag 14 december 2008

Fortsatt uppåt

Ny Sifo-mätning presenterades i SvD idag som ytterligare bekräftar tidigare mätningar. Moderaterna fortsätter uppåt och Alliansen knappar in på oppositionen. Nu skiljer lite drygt 7 %-enheter. Med vänsterkantens röra, där det kommer olika besked nästan varje dag, kan vi nog vänta oss fortsatt inknappning från Alliansen. Vi har ett bra allians-lag med Reinfeldt och Borg i spetsen med stabil ekonomisk politik. Något som visat sig vara väldigt bra utgångsläge i denna finanskris. Ser man om sitt hus och sparar i ladorna, finns förstärkningar att hämta i svårare tider.

3 kommentarer:

  1. Hej igen,
    just att se om SITT hus är ju en gammal beprövad borgerlig idé, för att inte säga bärande ideologi, oavsett vad det har för konsekvenser för andra människor eller naturen. Eventuella negativa effekter som borgerliga politiker kan tänka sig uppstå när var och en ser om SITT hus tror de väl att den berömda osynliga handen rättar till?
    mvh
    Anders Jönsson

    SvaraRadera
  2. Jag tror inte på några osynliga händer utan på en stabil politik som står säker även när det blåser och är oroliga tider. Det är bra att väljarna nu får se vilka alterntiv som kommer att finnas i valrörelsen 2010.

    SvaraRadera
  3. hej!
    kul att du svarade :)
    Jo jag menar att om man vill göra en stärkning av de offentliga finanserna så kan man ju göra det dels genom skattehöjningar och dels genom utgiftsminskningar. Borgerliga politiker föredrar det senare, vilket leder till att vårt gemensamma hus blir fattigare, t e x skola, vård och omsorg, miljö och bistånd.
    mvh
    Anders Jönsson

    SvaraRadera