torsdag 19 februari 2009

Färre klistermärken

Regeringen beslutade idag att yrkestrafikmärket skal slopas. All yrkestrafik ska idag ha ett yrkestrafikmärke, en litet klistermärke, som ska vara fastsatt i nedre vänstra hörnet av fordonets vindruta. Från den 1 januari 2010 kommer detta lilla klistermärke att försvinna. Jag tycker det känns rätt förlegat att enda sättet att visa att man har yrkestrafiktillstånd är ett litet klistermärke. Äntligen gör dagens teknik det möjligt att på enklare och bättre sätt kontrollera att fordonen har rätt tillstånd. Vi har ju faktiskt registreringsskyltar som identifierar fordonen. En sökning på registreringsskylten tycker ialla fall jag borde vara enklast sättet att kontrollera att alla tillstånd och annat är ok med fordonet. Nu blir det enklare för alla företagare och Transportstyrelsen slipper lägga kostnader på admininstration av ett klistermärke.

Nu hoppas jag att regeringen jobbar för att även låta dagens teknik hantera också privatfordon så kanske vi slipper också ett annat klistermärke, nämligen kontrollmärket.

Man kan undra om man idag skulle inrätta ett system med klistermärken för att hålla reda på om fordon är besiktigade, har betalat skatt eller andra tillstånd? Jag skulle i alla fall inte föreslå ett sådant system.

Mer info här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar