tisdag 22 september 2009

Flyget ska minska sina utsläpp

I New York diskuteras klimat i FN och på DN rapporteras nu att flygindustrin ska halvera sina koldioxid till 2050. Detta ska göras med hjälp av grön teknologi och det sägs vara ett utspel för att undvika beskattning och biljetter.

Flyget är viktigt och något som vi behöver, men flyget behöver ta sin del av klimatansvaret. Flyget utmålas ofta som en miljöbov, men ser man till totala antalet koldioxidutsläpp utgör flyget inte ens 2 %. Men bara därför kan flyget inte bry sig. Inte oväntat är Svenska Naturskyddsföreningen skeptiska och de menar också att flyget borde klara av den här målsättningen betydligt snabbare. Jag kan inte sia i om detta är sant, men jag tycker att det är viktigt med realistiska målsättningar och inga floskler.. Dock hoppas jag till fler efterföljare, dvs att det blir inne i att försöka sänka sina utsläpp så mycket som möjligt och att ambitionerna höjs vartefter tekniken tillåter nya lösningar.

En drastisk lösning för att minska flyget ustläpp skulle ju vara att vi helt enkelt slutar flyga. Men det är inte realistiskt, det hoppa jag att även Naturskyddsföreningen förstår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar