tisdag 12 maj 2009

Besök och kampanj i Nynäshamn

Gårdagen bjöd på besök i länets södra delar, närmare bestämt Nynäshamn. Ett tiotal riksdagskollegor från länet och ett gäng politiska sekreterare hade extra stor måndagskampanj. Efter möte med den lokala moderatföreningen och opppositionsrådet (M) Roland Dehlin delade vi upp oss för skol- och företagsbesök. Själv var jag på ett intressant studiebesök på Nynas oljeraffinaderi där vi fick en bra lektion i vad som egentligen händer i alla cisterner och "konstiga" byggnader som finns på området. Den självklara frågan handlade om hur Nynas som företag känner av finanskrisen. Men eftersom företaget verkar inom flera områden inom oljeraffinaderibranschen med specialoljor och bitumen som nisch så kände man av krisen, men egentligen bara er marginellt. Bitumen var det fortsatt stor efterfrågan på - det om något är ett bevis på alliansregeringens infrastruktursatsningar.

Senare under eftermiddagen trostade vi kyla, blåst och några regndroppar och kampanjade för det kommande EU-valet. Det fanns en och annan Nynäshamnsbo på gatorna som gärna ville ha vårt material och prata lite om våra kandidater till Europaparlamentet.

Men dagens viktigaste lärdom handlade om något helt annat, nämligen hur man tar sig upp ur kvicksand. Kan kanske vara bra att veta, för man vet aldrig vad som kan hända.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar