fredag 31 oktober 2008

Upp och ned

Dn/Synovate redovisar idag deras senaste opinionsmätning. Resultatet talar sitt tydliga språk. Moderaterna går kraftigt framåt, medan socialdemokraterna gör ett historiskt ras. Det är ett klart bevis för att svenska folket känner trygghet i den politik som moderaterna och alliansen för med Fredrik Reinfeldt och Anders Borg i spetsen. Vi har en stabil regering med fyra partier som arbetar tillsammans mot ett bättre Sverige där fler människor får möjlighet till sysselsättning.

Vi ser nu en omvärld i stor finansiell oro som också drabbar oss i Sverige. Men tack vare en politik som syftar till ökad sysselsättning och att allt görs för att människor ska kunna ha ett jobb att gå till står Sverige starkt när det blåser. Alliansregeringen har sett till att Sverige har en ekonomi i balans och vi har "samlat i ladorna" för sämre tider. Mona Sahlin och socialdemokraterna har i stället i sin budgetmotion lagt fram en skattechock för det svenska folket. Det är ju inte precis vad vi behöver, varken nu i finansiell oro eller överhuvudtaget. Ännu värre riskerar det att bli när sossarna ska samarbeta med övriga på vänstersidan. Eller snarare försöka samarbeta, eller inte, ... eller bara med (mp) .... eller också med (v) ... eller ... det är ju verkligen en total röd-grön-röra på vänsterkanten.

Sedan är ju Mona Sahlin är helt fixerad vid a-kassan. Som om a-kassan löser alla problem. A-kassan är ett skydd för den som blir arbetslös för att få en överbryggning att gå från ett jobb till ett annat. A-kassan ska inte användas som ett system där människor långvarigt ska få sin försörjning ifrån. Men sossarnas "bot" mot varsel är att slussa in de som blivit varslade i a-kassan. Sedan tycker de att problemet är löst. Vi i alliansen, vi vill att de som blir av med sitt jobb så snart som möjligt ska matchas till ett nytt arbete. Helst utan att passera a-kassan på vägen. Vi får aldrig, aldrig, luta oss tillbaka och acceptera att folk fastnar i a-kasse systemet. Precis så jobbar Alliansregeringen och har gjort sedan vi tog över makten efter valet 2006 och kommer att fortsätta med. Sysselsättningen har ökat de senaste två åren, men det finns mycket kvar att göra och det jobbar vi vidare med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar