tisdag 28 oktober 2008

Mona Sahlins syn på uppdraget som riksdagsledamot

Idag kan man läsa i flera medier att Mona Sahlin lovat Thomas Bodström en ministerpost efter valet 2010. Fram till valet får han göra vad han vill, men sedan vill hon att han ska bli minister igen.

Med tanke på vad Thomas Bodström sysslar med nu förtiden, i alla fall den bild som ges i media, så verkar det inte vara att prioritera sitt riksdagsuppdrag. Han är på än den ena, än den andra rättegången och nu ska han visst börja skriva på en uppföljare till sin första deckare.

Mona Sahlin verkar därmed tycka att det är helt ok att en riksdagsledamot faktiskt gör vad som helst, vad som helst utom att ta sitt uppdrag som riksdagsledamot på allvar. Tala om att undergräva trovärdigheten för alla de politiker (heltids- eller fritidspolitiker) som faktiskt tar sitt uppdrag på allvar.

Men jag är inte förvånad. För mig är detta Socialdemokraterna i ett nötskal. De säger en sak till väljarna, men gör något helt annat själva. Jag undrar vad volvoarbetarna i Göteborg tycker om att Thomas Bodström får ett arvode varje månad på 52 900 kr som riksdagsledamot för att "göra vad han vill".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar